GIMTADIENIO SAVAITĖ! ŠVENTINĖS KAINOS IKI 12.14!

Vištiena kreminiame padaže

🍗 Vištiena kreminiame padaže

Reikės (2 porcijoms):

  • 400 g vištienos filė

  • Prieskonių pagal skonį

  • ½ nedidelio svogūno

  • Saujelės daržovių (pomidorai, pievagrybiai)

  • 50–60 g kreminio sūrio (Philadelphia)

  • 50–70 g pomidorų tyrės (nebūtina)

  • 100g makaronų/ryžių arba kito norimo garnyro (50g porcijai, sveriami neapdoroti)

Gaminimas:

  1. Vištieną pamarinuojame ir kepame gabaliukais sausoje keptuvėje. Jei "traukia", įpilame šlakelį vandens arba galima panaudoti 5g ghee sviesto / 5ml kepimui skirto aliejaus.

  2. Dedame smulkintus svogūnus, pomidorus, pievagrybius. Apkepiname.

  3. Sudedame sūrį ir pomidorų tyrę, maišome, kol ištirps. Galima įpilti šiek tiek vandens (jei garnyrui pasirinkote makaronus, naudokite pusę samtelio jų virimo vandens), kad padažas būtų kremiškesnis ir kad jo būtų daugiau.

  4. Patiekiame su norimu garnyru bei šviežiomis daržovėmis.

👉 Vištiena iškepa sultinga, kupina skonių. Patiekalas tinka ir pietums, ir vakarienei.